bestel op donderdag, vrijdag en zaterdag voor 16.00 uur en hurby bezorgt dezelfde avond nog!

Prijswinnende Kaki Fruit

Vanaf vandaag heeft jouw notenboer een nieuw product toegevoegd aan het assortiment GEDROOGD FRUIT. Namelijk: KAKI FRUIT. Bijna (nog) nergens te koop en super gezond. Proeven is kopen.

 

BALKHOORMA LLC is opgericht in januari 2016 o.a. in samenwerking met de universiteit van Wageningen in Nederland. Onze fabriek is gelegen in Balakan, een prachtige noordelijke regio van Azerbeidzjan. Het team bestaat inmiddels uit 150 medewerkers. Hier produceren wij onze prachtige, innovatieve en bijzonder smaakvolle Kaki producten. Wij hechten veel waarde aan het feit dat onze producten gèèn toegevoegde suiker en conserveermiddelen bevatten.

 

Onze fabriek is helemaal nieuw gebouwd en voorzien alle benodigde moderne, geautomatiseerde apparatuur en geavanceerde technologie. Het productieproces bestaat in hoofdlijnen uit het wassen, schillen, drogen en verpakken van de Kaki. Door het speciale droogproces blijft er nog steeds 19 % vocht behouden en daarmee ook alle rijkelijk aanwezige antioxidanten, vitamines en mineralen.

 

Kaki fruit zit namelijk vol met de vitamines A, B6, C en E. Vitamine A zorgt ervoor dat het immuunsysteem goed functioneert. Hoewel kaki fruit van meerdere soorten vitamine B’s wat bevat, zit er voornamelijk vitamine B6 in de vrucht. Deze vitamine is belangrijk voor je spijsvertering en weerstand. Vitamine C is ook goed voor je weerstand, evenals voor je tanden, botten en bloedvaten. Als laatste is daar vitamine E, een vitamine die de huid, zenuwen, spieren, rode bloedcellen en het hard gezond houdt.

 

Naast deze vitamines bevat kaki fruit de mineralen ijzer, kalium en koper, maar ook veel antioxidanten. Deze antioxidanten helpen om vrije radicalen – agressieve stoffen – onschadelijk te maken. Dit kan ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermend werken tegen verschillende ziekten, zoals kanker.

Kenmerkend zijn de unieke kleur, structuur en smaak. Wij gebruiken hoofdzakelijk de prachtige en bijzondere Japanse soort genaamd: Hachiya.

 

We streven ernaar om lokale boeren duurzaam te ondersteunen door verse Kaki’s, onze belangrijkste grondstof, te kopen van hun boomgaarden. Deze werkwijze zorgt ervoor dat we onze klanten de beste kwaliteit kunnen bieden. Azerbeidzjan behoort tot de top vijf van ‘s werelds grootste Kaki producenten. Wij beschikken dan ook over een enorm potentieel volume voor het produceren van onze bijzondere producten.

 

Onze gedehydrateerde Kaki is heerlijk om te consumeren als Healthy snack of in combinatie met bijvoorbeeld Yoghurt, Muesli, Granola, een salade of een kaasplankje.

 

Tijdens de Sial beurs in Parijs hebben wij een innovatie award in ontvangst mogen nemen, waar we bijzonder trots op zijn!

 

Met vriendelijke groeten,
Matthias Zomer, jouw notenboer

Vind je het een leuke blog?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping

Corona of niet, Kerst gaat altijd door. Ook in 2020. Is het niet een leuk idee om  iemand blij te maken met een mooi Kerstpakket? Of geef ‘m aan jezelf cadeau!

%d bloggers liken dit: