bestel op donderdag, vrijdag en zaterdag voor 16.00 uur en hurby bezorgt dezelfde avond nog!

“De Noga heeft mijn vader niet gehaald…”

“De Noga heeft mijn vader niet gehaald…”

Wij verkopen de lekkerste nougat die er is. Ambachtelijk bereidt in de bakermat van de Europese Nougat: Montélimar. To zover de reclame boodschap.

Het was ergens in maart dit jaar dat wij voor de eerste keer vraag kregen naar noga. Ik meen me te herinneren dat een aantal jonge meiden uit Amersfoort als eersten hiernaar informeerden. Op dat moment moest ik nee verkopen. Maar, ik dacht wel direct dat noga goed bij ons assortiment zou passen. Dus heb ik gezegd op zoek te gaan naar de beste noga die er is.

Tijdens mijn zoektocht heb ik aantal groothandels gebeld. Ze stonden niet echt te springen om noga via mijn notenkraam te verkopen. Dat had te maken met mijn beperkte afname in kilo’s. Niet interessant voor hen dus. Eigenlijk wel raar. Want stel dat ik vertegenwoordiger zou zijn van meerdere notenkramen, maar goed dit terzijde.


Vervolgens herinnerde ik mij een komisch noga momentje in Zuid -Frankrijk. Wij kochten daar op een lokaal marktje ongeveer 400 gram noga en moesten toen zo’n slordige 53 EURO betalen. Waarop mijn vrouw reageerde, no way Matthias dat gaan we niet betalen voor snoepgoed. Dus ik weer terug naar de verkoper die natuurlijk niks begreep van mijn verzoek om mijn blok noga te halveren. 

En dan… komt mijn creatieve brein ineens op gang. De Corona Pandemie slaat om zich heen. Als marktkoopman hebben wij er veel hinder van ondervonden. Maar niet alleen wij. Wat dacht je van al die Nederlanders die normaal gesproken naar Frankrijk op vakantie gaan. Zij blijven in Nederland. Dus als ik Frankrijk, middels mijn noga, naar Nederland haal, dan ga ik goede zaken doen in de vakantieperiode…


Zoals wellicht bekend, wil ik alleen de allerbeste producten verkopen. Dat geldt dus ook voor de Noga. Ik moest en zou de enige echte Franse Nougat de Montélimar in mijn assortiment hebben. Via mijn netwerk is er een zoektocht gestart naar een ambachtelijke Nougatier. En… dat weten we nu, dat is gelukt!

Helaas kwam de Noga veel later dan ik had gepland (zomervakantie) aan in Amersfoort. Er was wat vertraging gekomen in het productieproces. Want, de eigenaar is recent Burgemeester van Montelimar geworden. Natuurlijk had zijn campagne en benoeming meer prio dan het leveren van Noga aan een Notenboer uit Amersfoort.


Inmiddels is de verkoop van Noga gestart. De eerste 35 kilo!!! is al naar onze klanten gegaan. Ze zijn allen zonder uitzondering lyrisch over de kwaliteit.

Een mooie reactie van een klant wil ik mijn lezers niet onthouden:

“De Noga heeft mijn vader niet gehaald. Ik heb het hem maar gewoon verteld, dat ik er niet van af kon blijven. Doe dus nog maar een aantal stukken Noga.”

Met vriendelijke groeten, 

Matthias Zomer, jouw Notenboer


P.S. Noga eten is ongezond, super lekker en zeer verslavend. Weet dat. Ik heb u gewaarschuwd. Maar als u dan toch besluit om Noga te kopen, mag het dan van de allerbeste Nougatier uit Frankrijk zijn?

Vind je het een leuke blog?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping

Corona of niet, Kerst gaat altijd door. Ook in 2020. Is het niet een leuk idee om  iemand blij te maken met een mooi Kerstpakket? Of geef ‘m aan jezelf cadeau!

%d bloggers liken dit: