Reset uw brein, dat levert direct geld op!

Mensen die mij kennen weten dat ik een creatief denker en doener ben. Ik mag graag bezig zijn met marketing in relatie tot gedrag van groepen mensen.

De afgelopen jaren ben ik er steeds meer van overtuigd geraakt dat mensen pas in beweging komen als het aansluit bij vaste gedachten schema’s. Daarmee bedoel ik het volgende. Stel u ziet een kleine puppy. Uw reactie is ‘ooh wat schattig’. Of u ziet een grote zwarte hond en u denkt ‘gelukkig zit deze aan de lijn’.  Als zeg maar 90% van de mensen zo zouden reageren, dan is dit een logisch schema. Als ik hondenlijnen zou verkopen en ik benadruk de kracht van de lijn, dan kies ik als figurant een grote zwarte hond. Succes gegarandeerd. 


Nu maak ik de stap naar mijn eigen werkterrein, de wekelijkse markt. Hier verkopen wij noten, zuidvruchten, chocolade en heel veel daaraan verwante producten. 
Voor het Euro tijdperk is ons allen ingeprent: op de markt is een gulden een daalder waard. Met de komst van de Euro is ons brein behoorlijk in de war. Want het ingeprente riedeltje werkt niet meer. Er is immers geen gulden meer.

Wat ik zie op de markt is dat deze verwarring helaas wortel heeft geschoten. Ik hoor bijvoorbeeld: “Op de markt is een gulden een daalder waard? Nee, dat was vroeger zo. Nu niet meer”. Of “vroeger was de markt nog voordeliger maar nu niet meer”. Het zijn onverwrikbare conclusies geworden. Die zich nestelen in ons brein.


Ik ben ervan overtuigd dat Prijs een belangrijke factor voor het aankoopgedrag van de consument is. Maar dat Plaats steeds belangrijker wordt. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. Hieronder leg ik de kansen voor de markt uit.

 

Het is aan mij en andere collega’s om duidelijk te maken dat de markt sinds de komst van de Euro niet is veranderd. Iedereen die op de centjes let kan goede zaken doen op de markt. In de komende jaren zal het aantal mensen dat elk dubbeltje moet omkeren fors toenemen. Niet om u bang te maken maar er komt een serieuze crisis aan.

Ik zeg daarom tegen alle gezinnen kom naar de markt. Koop daar goede spullen tegen een normale of zelfs voordelige prijs. Laat je niet gek maken door de supermarkt reclames. Alle beloofde kortingen en aanbiedingen betaalt u uiteindeljk zelf. Men geeft de winst echt niet zomaar aan u cadeau. 


Als het gaat om onze eigen notenkraam kan ik u verzekeren dat een Euro bij ons écht een rijksdaalder waard is. Wat dacht u bijvoorbeeld van 500 gram eerste klas pijnboompitten voor slechts € 19,95! Hier betaalt u in de supermarkten gemiddeld € 30,00 voor. Vergelijk het zelf maar. AH pijnboompitten 80 gram voor € 5,25 Dat is omgerekend € 32,82 voor 500 gram. Zo zijn er nog veel meer producten die een aanzienlijk voordeel opleveren voor de marktbezoeker.

Dus reset zelf uw brein door naar de markt te gaan. Onderzoek, vergelijk en kom net als veel van onze klanten tot dezelfde conclusie: “het scheelt écht aanmerkelijk, én je bent buiten! Dat is ivm corona veel veiliger dan in een drukke supermarkt”. 

 

Wij kunnen het brein beïnvloeden, dat kost tijd en energie, maar het kan echt!

 

Met vriendelijke groeten,

Matthias Zomer jouw creatieve Notenboer

Vind je het een leuke blog?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Scroll Up
0
%d bloggers liken dit: