bestel op donderdag, vrijdag en zaterdag voor 16.00 uur en hurby bezorgt dezelfde avond nog!

Gedroogde Aardbeien.

Alweer een idee. Ik weet niet eens meer hoe ik erbij kwam. Waarschijnlijk ingegeven door een dure droogoven die niks staat te doen en een ruim aanbod van overheerlijke aardbeien. 

Hoe dan ook, ik heb me voorgenomen om aardbeien te drogen en als ze okay zijn deze te verkopen. Onder het motto ‘ik kan alles, tot dat het tegendeel is bewezen’ ben ik aan de slag gegaan.

Bij Marijke’s Fruitkorfje in Buren heb ik geweldige aardbeien gekocht. Gewassen, ontdaan van het kroontje, in helften gesneden en op 10 roosters verdeeld. Vervolgens de oven aangezet op 55 graden en 14 uur later maar eens gekeken of de aardbeien ook goed gedroogd zijn. Nog niet helemaal. We doen er gewoon twee uurtjes bij. Dit proces heb ik zeker 8 keer herhaald. Duizenden aardbeien zijn door mijn handen gegaan, ik kan geen aardbei meer zien.

Natuurlijk heb ik ook een rekensommetjes gemaakt. Achteraf dan, zo ga ik vaker te werk. Van 1 kilo Aardbeien blijft nog geen 200 gram over. Kwalitatief goede aardbeien kosten minimaal 9 EUR per kilo. Voor een beetje verkoopvolume heb ik tenminste 20 kilo nodig. Rijk zal ik dus niet worden van dit product, maar dat hoeft ook niet.

Eindgoed al goed! Het eindresultaat mag er wezen! Ik heb prachtige gedroogde aardbeien kunnen verkopen. Niemand heeft deze gedroogde aardbeien in zijn kraam of winkel. Het is een uniek product geworden speciaal gemaakt voor onze klanten! Me inspannen voor klanttevredenheid doe ik graag. Soms vergeet ik daarbij goed voor mezelf te zorgen. Blijft een aandachtspunt(je).

Deze week verkoop ik de laatste 2,5 kilo. Weliswaar voor een hoge prijs (50 gram voor 4,50). Daarna kap ik ermee. Niet voor altijd, wat mij betreft. Volgend jaar ga ik een extra droogoven kopen. En het vele werk uitbesteden. Behalve dan de inkoop van de aardbeien. Dat blijf ik zelf doen, bij voorkeur bij Marijke’s Fruitkorf in Buren (Betuwe).

Met vriendelijke groeten,
Matthias Zomer, Notenboer enzo

Vind je het een leuke blog?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping

Corona of niet, Kerst gaat altijd door. Ook in 2020. Is het niet een leuk idee om  iemand blij te maken met een mooi Kerstpakket? Of geef ‘m aan jezelf cadeau!

%d bloggers liken dit: