Gedroogde Aardbeien.

juni 16, 2020 Uit Door Matthias Zomer

Alweer een idee. Ik weet niet eens meer hoe ik erbij kwam. Waarschijnlijk ingegeven door een dure droogoven die niks staat te doen en een ruim aanbod van overheerlijke aardbeien. 

Hoe dan ook, ik heb me voorgenomen om aardbeien te drogen en als ze okay zijn deze te verkopen. Onder het motto ‘ik kan alles, tot dat het tegendeel is bewezen’ ben ik aan de slag gegaan.

Bij Marijke’s Fruitkorfje in Buren heb ik geweldige aardbeien gekocht. Gewassen, ontdaan van het kroontje, in helften gesneden en op 10 roosters verdeeld. Vervolgens de oven aangezet op 55 graden en 14 uur later maar eens gekeken of de aardbeien ook goed gedroogd zijn. Nog niet helemaal. We doen er gewoon twee uurtjes bij. Dit proces heb ik zeker 8 keer herhaald. Duizenden aardbeien zijn door mijn handen gegaan, ik kan geen aardbei meer zien.

Natuurlijk heb ik ook een rekensommetjes gemaakt. Achteraf dan, zo ga ik vaker te werk. Van 1 kilo Aardbeien blijft nog geen 200 gram over. Kwalitatief goede aardbeien kosten minimaal 9 EUR per kilo. Voor een beetje verkoopvolume heb ik tenminste 20 kilo nodig. Rijk zal ik dus niet worden van dit product, maar dat hoeft ook niet.

Eindgoed al goed! Het eindresultaat mag er wezen! Ik heb prachtige gedroogde aardbeien kunnen verkopen. Niemand heeft deze gedroogde aardbeien in zijn kraam of winkel. Het is een uniek product geworden speciaal gemaakt voor onze klanten! Me inspannen voor klanttevredenheid doe ik graag. Soms vergeet ik daarbij goed voor mezelf te zorgen. Blijft een aandachtspunt(je).

Deze week verkoop ik de laatste 2,5 kilo. Weliswaar voor een hoge prijs (50 gram voor 4,50). Daarna kap ik ermee. Niet voor altijd, wat mij betreft. Volgend jaar ga ik een extra droogoven kopen. En het vele werk uitbesteden. Behalve dan de inkoop van de aardbeien. Dat blijf ik zelf doen, bij voorkeur bij Marijke’s Fruitkorf in Buren (Betuwe).

Met vriendelijke groeten,
Matthias Zomer, Notenboer enzo

0
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Beste klanten, onze webshop is tijdens de zomermaanden gesloten. Er kan weer besteld worden op maandag 31 augustus 2020.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief