Mag ik je voorstellen aan mijn goede vriend R. uit S.

Er zijn veel bijzondere mensen op deze aarde. Ik ontmoet er elke week tenminste 3 (me myself and I). Iedere week ontmoet ik ook R. uit S. Hij is een man van mijn leeftijd, twee keer gescheiden, drinkt regelmatig een biertje en is behoorlijk brutaal en grof in de mond. Tegelijk heeft hij humor en kun je flink met hem lachen. Als je hem in de ogen kijkt, zie ik een door het leven getekende man die veel ellende heeft meegemaakt.

Achter R. uit S. gaat een verhaal schuil. Welk verhaal? Ik denk een triest verhaal. Dat raakt me, ook al ken ik het verhaal niet. Zo zit ik in elkaar.

Nu probeer ik mijn werk en privé te scheiden. Dat lukt niet altijd evengoed… Zo heb ik mijn nummer aan hem gegeven. Voor iets anders, werk gerelateerd. Misschien was dit achteraf gezien onverstandig, maar misschien ook niet? Want dagelijks krijg ik enkele berichten op mijn WhatsApp. Ik zie ze als signalen. Hij wil, net als ieder ander, gezien worden, geliefd worden, aardig gevonden worden. Ook door de Notenboer…

Noten maken mensen gelukkig!

Hey!Noot, missie statement.

De reden dat ik mijn werk zo prachtig vind zijn de ontmoetingen van hart tot hart met mensen zoals R. uit S. Als ik aan hem en anderen kan laten zien dat ze kostbaar en geliefd zijn, dan is mijn missie geslaagd. Niemand heeft immers zijn eigen levenspad van te voren uitgetekend. Tegelijk bestaat er ook geen enkel mens zomaar of bij toeval. Dat weiger ik te geloven.

Natuurlijk er is gedrag dat ik niet accepteer bij mijn ‘kraam’. Er zijn grenzen en die zal ik ook aangeven, ook aan R. uit S. Soms kan dat betekenen dat iemand niet meer welkom is. Omdat hij of zij mijn klanten bang of boos maakt door ongepast gedrag.

Dus R. uit S. mocht je mijn blog lezen. Ik houd van je. Je bent een mooie man. Je bent altijd welkom. Ik wens jou al het Goede toe! Echter bij mijn kraam schelden, schreeuwen en mensen belachelijk maken dat accepteer ik niet. Ook niet van jou. Dat is ook je naaste liefhebben.

Met vriendelijke groet,
Matthias Zomer

P.S. R.uit S. heeft deze blog gelezen en akkoord gegeven voor publicatie.

Vind je het een leuke blog?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Scroll Up
0
%d bloggers liken dit: