Blauwborst

Hebt u ook een gezonde notenmix? Wij gaan vogelen. Mijn vriend is een vogelaar en wij vinden het heerlijk om in de natuur te zijn. Dan is het ook lekker om wat nootjes bij je te hebben.”

Klant op de Zaterdagmarkt in Wageningen

Blauwborst? Wat heeft de blauwborst te maken met nootjes verkopen?
Niet veel, maar toch wel iets. Afgelopen zaterdag stonden wij op de markt in Wageningen. Rond 09.00 uur kwam er een jonge dame aan onze kraam.
Zij kocht een notenmix voor de wandeling die zij en haar vriend gingen maken. Ze gingen vogelen…! Ik vertelde van mijn eigen ‘vogelexcursies’. Dat ik ook regelmatig in de Blauwe Kamer vogels heb gespot. Waaronder de Blauwborst.

Tegen 12.00 uur kwam dezelfde jonge dame vertellen dat ze de Blauwborst wel hebben gehoord maar niet gezien. Ze hadden wel genoten van de heerlijke wandeling. Dit soort kleine ontmoetingen heb je regelmatig op de markt. Daarom is het werken op de markt zo heerlijk een ook vaak zo ongecompliceerd.

Overigens kon ik het niet laten om zondagmiddag op zoek te gaan naar de Blauwborst. De bijgevoegde foto heb ik gisterenmiddag gemaakt. Aan de dijk tussen Bunschoten en Nijkerk.

Met vriendelijke groeten,

Matthias & Suzanne Zomer


TOP