FORGOT YOUR DETAILS?

All rights reserved 2018-2019 V.O.F. Hey!Noot

Noten roosteren in Airfryer, kwestie van trial and error!

/ / Nieuws, Product Informatie
www.heynoot.nl-losse-bruine-amandelen-noten-zuidvruchten-zaden-pitten-201841

Omdat smaken verschillen en ook de eigenschappen van noten verschillen, is het roosteren van noten in de Airfryer is een kwestie van trial and error. Probeer het gewoon uit met kleine hoeveelheden, er kan dan maar weinig misgaan. Globaal adviseren wij onderstaande handelingen uit te voeren.

Verwarm indien nodig de Airfryer voor en verspreid de noten in de bak. Verdeel de noten zo gelijkmatig.
Wij adviseren de Airfryer temperatuur in te stellen op 150 graden en de tijdsduur van roosteren maximaal 12 minuten. Als u een type moet instellen, dan graag manual of algemeen kiezen.

Olie toevoegen is niet noodzakelijk omdat er in de noten al vet zit. Mocht u toch noten en of kruiden willen toevoegen, doe dat dat in kleine hoeveelheden.

Na ongeveer 5 minuten opent u de Airfryer, schudt de noten of draai ze met een houten lepel om.
Let wel op dat u ovenhandschoenen o.i.d. aan hebt. Noten worden namelijk heel heet.

Controleer na 7 minuten de noten op kleur en geur.
De noten gaan een aantal tinten donkerder worden van kleur. Tegelijk begin je nu ook een notengeur te ruiken. Soms gaan de noten ook licht knetteren, dat is niet erg. Doorgaans duurt het roosteren van noten niet langer dan 12 minuten. Meestal ergens tussen de 8 tot 10 minuten.

Haal de noten uit de Airfryer en laat ze langdurig afkoelen (minimaal 30 minuten). Dit afkoelen doet u niet in de bak waarin ze zijn gebakken, want dan verbranden ze alsnog. Maar bij voorkeur op een porseleinen bord of in een glazen schaal.

Wij zijn reuze benieuwd naar uw ervaringen en tips.

Eet smakelijk!

Met vriendelijke groeten,
Matthias & Suzanne Zomer

TOP